Over life sciences update

Deze website is bedoeld als blog over de life sciences, in de breedste zin van het woord. Life sciences, of levenswetenschappen in het Nederlands, omvat vakgebieden als biologie en biotechnologie, gezondheid en ziekte. Alle kennis rondom levende organismen, dus bacteriën en schimmels, planten en dieren (mensen zijn ook dieren), zijn verenigd in de life sciences.

Ook virussen vallen hieronder. Virussen zijn wel een aparte groep, omdat onderzoekers er nog niet uit zijn of we ze tot de levende organismen mogen rekenen. Ze kunnen niet zonder gastheer om te overleven en zijn afhankelijk van DNA en cellulair gereedschap van andere organismen om zichzelf voort te kunnen planten.

Oneindige lijst

Biologie staat in het middelpunt van de life sciences, maar inmiddels zijn daar allerlei vakgebieden omheen ontstaan, vooral in combinatie met moleculaire technologieën. Zoals biotechnologie, een vakgebied met veel onderzoek naar nieuwe cellulaire- en labtechnieken, geavanceerde apparaten of industriële toepassingen. En zo zijn er nog veel meer interessante onderzoeksgebieden. Een volledige en bijna oneindige lijst kan je hier vinden.

Orde in chaos

Aangezien mijn achtergrond in de biologie ligt, zal ik daar vooral de nadruk op leggen. Ik schrijf hoofdzakelijk over moleculaire en medische biologie, immunologie, biotechnologie en voeding.

Verder reageer ik op actuele berichtgeving in de media en wetenschap. Vooral de onjuiste of tegenstrijdige berichten hebben mijn aandacht, en dat komt helaas weleens voor. Ik probeer zo wat orde in de chaos te scheppen.

Heb ik iets gemist in de media wat wel thuishoort op deze website? Laat het me weten.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe updates? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief hieronder.

Follow me on social networks

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

© 2018 by Ilse Naus. Proudly created with Wix.com